„Интеракт клуб Русе“ с благотворителна инициатива по повод Осми март

„Интеракт клуб Русе“ към „Ротари клуб Русе“ организира благотворителна инициатива по повод Осми март – Ден на жената под наслов „Съхрани цвете – създай спомен“.

На 7 март от 14:00 до 18:00 в Мол Русе се проведе гореспоменатата благотворителна кампания. Организатори на проекта бяхме младежите от „Интеракт клуб Русе“ към „Ротари клуб Русе“. Поводът на инициативата беше „Денят на жената“. Целта бе децата да изработят подарък за майките си, бабите си или други жени, с който показаха любовта си. Подаръците представляваха нарисувани от нас платна или такива, на които децата можеха да развихрят въображението си и да нарисуват картината на своите мечти. Също така децата успяха изработят глинени фигурки и картички с квилинг декорации.

Десетки деца посетиха събитието и си тръгнаха усмихнати и доволни от позитивната енергия, с която нашият клуб ги зареди, а техните майки получиха прекрасни подаръци за празника. Каузата ни беше да подпомогнем на клуба на майките към сдружение „Смело сърце” да съберат средства за организиране на „зелено училище” за децата и техните родители с включена подходяща рехабилитация. А събраната сума от четиристотин и десет лева ще бъде дарена на гореспоменатото сдружение.

Членовете на „Интеракт клуб Русе“ подпомогнаха за доброто настроение на всички гости на събитието. Проектът се състоя с подкрепата на „Networx Jazz Café”.

Сподели:

Още новини от деня