Информационен форум Бавария – България ще се проведе в сряда в Русе

Представителството на Бавария в България – Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Русенската Търговско-Индустриална Камара (РТИК) организират информационен форум Бавария – България: бизнес възможности и перспективи, който ще се проведе на 15 ноември 2017 г. (сряда) от 17:00 часа в хотел Космополитан, зала Grand Hall (7000 Русе, ул. Добри Немиров 1-3). Ще има осигурен превод.
Специален гост ще бъде г-жа Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката и медиите, енергетиката и технологиите. Заедно с д-р Митко Василев, представител на Бавария в България и главен управител на ГБИТК, ще Ви запознаят с възможностите за осъществяване и задълбочаване на бизнес контактите между Бавария и България.
В икономическо отношение Бавария е третата по значение германска федерална провинция за България след Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг. През 2016 г. търговският стокообмен между България и Бавария достигна 987 млн. евро, което отговаря на около 14,8% от общия търговски стокообмен между България и Германия.
Програма на информационния форум:
17:00 – 17:20 Регистрация
17:20 – 17:40 Приветствия
Маргарит Вутов, Председател на РТИК
Галин Григоров, областен управител на област Русе (очаква се потвърждение)
17:40 – 18:40 Презентации
Урзула Хайнцел – Бавария като икономически партньор и външноикономическата стратегия на Бавария
Димитър Желев – „Как Алианц дойде в България преди 19 години. Успешно партньорство с една от големите глобални компании със седалище в Бавария. Успехи и проблеми на правенето на бизнес в България.“
д-р Митко Василев – Бизнес контактите между България и Бавария в светлината на българо-германските икономически отношения
18:40 – 19:00 Дискусия
19:00 – 20:30 Коктейл
При въпроси и желание допълнителна информация, моля, обръщайте се към г-жа Стела Дионисиева по имейл [email protected] или тел. 082/ 825875.

Сподели: