Информационна кампания "Значими в разнообразието" се провежда в Русе и Ветово

Информационна кампания „Значими в разнообразието“ се провежда в Русе и Ветово

Вече трета седмица в Русе и Ветово се провеждат различни прояви в рамките на информационна кампания „Значими в разнообразието“. Идеята на събитията е да се насърчи толерантното общуване в образователна среда в детската градина и училището чрез привличане на родителите за съмишленици, за взаимно опознаване, приемане и разбиране на различните етноси и не на последно място – за преодоляване на езика на омразата.

В рамките на кампанията се разпространяват специално изготвени информационни материали, а посланията й се популяризират посредством различни проактивни прояви с участието на децата, обучавани в няколко детски градини от Русе и Ветово.

Тази седмица децата бяха много активни и с желание се включиха в разнообразни спортни прояви и състезания на открито, за които се радваме да ви разкажем!

В понеделник, 170 деца от ДГ „Пинокио“, гр. Русе посетиха Парка на младежта, където се порадваха на последните топли дни и на красивите багри на есента.
Проведе се оспорвана надпревара за сортиране на плодове и зеленчуци, в която се включиха деца от всички възрастови групи. Накрая малчуганите тропнаха кръшно „Ежово хоро“, заедно с техните учители, администрация и помощен персонал.

Във вторник, децата от смесена подготвителна група в ДГ „Звънче“, с. Смирненски също се включиха в кампанията, като проведоха оспорвано спортно състезание в няколко дисциплини. Малчуганите от ДГ „Роза“, филиал с. Семерджиево също спортуваха и се забавляваха на открито.

В сряда, децата от третите групи на ДГ „Червената шапчица“, гр. Русе взеха участие в инициативата „Спортуваме заедно“, в рамките на която премериха сила, бързина и ловкост в щафета с тротинетки, скачане с чували и други забавни игри.

Заедно в игрите и забавленията, от най-ранна възраст малчуганите ни дават нагледен урок по толерантност, защото играта заедно е важна, а спортът служи като средство за изграждане на благородство, уважение към противника и неговото достойнство, приемане и човечност.

Информационната кампания „Значими в разнообразието“ се провежда Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“ (www.brtim.com) в периода 15.10.2018 – 15.11.2018 г. по проект BG05M2OP001-3.001-0028 „Ранна социализация чрез успешна образователна интеграция”, финансиран от ОП НОИР 2014-2020.

Сподели: