Ирена Барбукова

Ирена Барбукова ще бъде Кармен в премиерата на едноименния балет утре

Понякога огромното желание и страст, които влагаме, в стремежа си да достигнем висотата на мечтите си, може да ни коства много.

Поради неочаквана травма, получена по време на репетиционния процес, Нанами Нишикаджи няма да може да участва в премиерния спектакъл на балета „Кармен“.

В ролята на страстната съблазнителка ще видим солистката на русенската балетна трупа – Ирена Барбукова.

Ето какво ни сподели тя само ден преди така очакваната премиера на едноименния балет по музика на Жорж Бизе.

“Ролята на Кармен е изключително предизвикателство за мен, не само поради емоцията и силата на характера, който трябва да предам правдиво и въздействащо!

Ситуацията, в която изпаднахме и смяната на съставите поради ненадейната травма на Нанами Нишикаджи, е изключително екстремна!

Съжалявам за нея и за нейното нещастие и я прегръщам горещо!

Времето за подготовка за мен обаче беше много по-кратко, много по-напрегнато!

Надявям се да успея да предам на публиката тези емоции, които са ключови за съответната ми роля.

Спектакълът е голямо предизвикателство и поради самия декор, който е много различен, дори на моменти много по-опасен, заради височините.

Удоволствие е да работя по този спектакъл с изключителна личност като хореографа Наталия Осипова и с колегите си от балетната трупа!

Надявам се да успеем да накараме публиката за известно време да забрави всички тревоги и неприятности, и да се наслади на онова, което ще ѝ представим в четвъртък вечер!”

Очакваме Ви утре, 30 ноември, от 19.00 часа в Голямата зала на Доходно здание, за един наистина впечатляващ и завладяващ спектакъл!

Сподели: