Искрен Веселинов: Аз ще пожелая успех на новите властимащи, въпреки че ми нагарча ляво-либералната им закваска

Искрен Веселинов: Аз ще пожелая успех на новите властимащи, въпреки че ми нагарча ляво-либералната им закваска

Всяко управление заслужава своите 100 дни кредит на доверие, макар не всяко да го получава. Аз ще пожелая успех на новите властимащи, въпреки че ми нагарча ляво-либералната им закваска и външното акуширане на проектите им. Надежда все пак има да се случат и добри неща.

Това написа във Фейсбук профила си заместник-председателят на ВМРО ИСКРЕН ВЕСЕЛИНОВ по повод новото правителство, което вчера се закле.

Вчера четох, че Асен Василев посочил за приоритет безплатните детски градини и повишението на детските надбавки и пенсиите – каузи, които патриотите самотни отстоявахме години наред. И доста успешно впрочем, бяхме първопроходниците на някои политики.

За пенсии няма да говоря, но миналата година например ВМРО успяхме да убедим мнозинството и да осигурим държавна помощ за поемане на 60% от таксите за детските градини и уговорката с Министерство на финансите те да станат напълно безплатни тази година. Така че се радвам, задето тая политика продължава. Тя не беше самоцел – да се харесаме някому, а част от програмата ни за справяне с демографската криза.

Поне за момента не чувам обаче да се говори за друг важен елемент на тая политика – подкрепата на грамотната раждаемост, семейното подоходно облагане, което успяхме да прокараме в бюджета за 2021 г. Държавна подкрепа да получават не само децата на социално слабите, а всяко българче.

Повдигам този въпрос сега, защото (напълно правилно) новото правителство ще внесе новият бюджет. За мен това ще е тестът дали има истинска промяна в социалната политика или ще се продължи зададената от десетилетия от БСП и ДПС посока, която доведе до бум на маргиналната циганска раждаемост с държавни пари и масова дискриминация на средните български семейства.

https://bit.ly/3IHiRdT

Сподели: