Искрен Веселинов: За да направим Русе първи отново

Искрен Веселинов: Беше нормално мнозинството от десни и центристки формации да излъчи свой кадър и цяла седмица се опитвахме да постигнем консолидация чрез преговори с различни формации

Не знам дали мнозинството, което избра за председател на ОбС-Русе проф. Христо Белоев(БСП) е плаващо или “трапезно” (по термин на, поставената за параван на тоя процес, Елеонора Николова), но в никакъв случай не беше прозрачно. Гордея се, че ВМРО, а и ИТН излязоха с чест от този цирк, като публично заявихме, че няма да участваме в него, коментира съпредседателят на ВМРО и общински съветник Искрен Веселинов.

Не че Белоев ще бъде лош председател, но представлява едва 12 (от общо 51) съветника, самоопределящи се за леви. Беше нормално мнозинството от десни и центристки формации да излъчи свой кадър и цяла седмица се опитвахме да постигнем консолидация чрез преговори с различни формации. Личното и партийното его се оказаха непреодолими! Както и лицемерието. Един по един много от участниците притичаха да поискат своето парче от баницата от БСП. Още преди гласуването всичко беше ясно, че и крадеца започна да вика: “дръжте крадеца!” Затова не участвахме и остава на ГЕРБ и ПП-ДБ да обяснят кой осигури недостигащите 4 гласа за БСП, подчерта Искрен Веселинов.

Питайте ги, русенци! Както казва народната мъдрост: “Днес лъжат, утре ще почнат да крадат…”, отбеляза в заключение г-н Веселинов.

Сподели: