Искрен Веселинов

Искрен Веселинов: БСП прави грешка, тиражирайки недоказани обвинения за целия строителен бранш

Време за прочитане: 2 мин.

БСП направи огромна грешка, тиражирайки недоказани обвинения за целия строителен бранш.

Това каза пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ в 19-и МИР – Русе и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

Считам, че недоволството на строителите е основателно и всички ние като представители на политика в България трябва да много да внимаваме, когато изричаме силни думи по отношение на определени сектори от икономиката. Защото всички те създават брутен продукт, създават заетост и желанието ни да се представим за радикални борци за някаква истина често може да застраши и бизнеса, и работните места. И в това отношение БСП направи огромна грешка, тиражирайки недоказани обвинения за целия бранш, заяви Веселинов.

Той посочи, че като човек, който пътува с автомобил, и човек, който през четири години от работата си е бил свързан със системата на пътищата, може да каже, че в голяма степен пътищата в България са направени по необходимите стандарти.

Естествено, има множество проблеми, които дават отражение върху качеството на пътищата, но те най-често са заради неправилни законодателни или административни решения. Типичен пример за това е недостатъчният контрол върху материалите. Но смятам, че едно по едно тези неща, които вредят на качеството на пътищата, се „обират“ от законодателя и възложителите и силно се надявам този тип кампании срещу българския бизнес да нямат за цел неглижирането на българските фирми и възхода на чужди, които да ползват българските за подизпълнители, каза още депутатът от Обединени патриоти.

Във връзка с предложението на председателя на парламента Цвета Караянчева за създаване на работна група Веселинов посочи, че всичко може да бъде от помощ.

Но мисля, че като цяло диалогът с Камарата е добър, заяви той.

Според него, няма пробойна в закона. Но не е създадена методология, която да определи на какви критерии трябва да отговаря даден път. Ако някой ми покаже норматив, където и да е по света, който да може да позволи оценка на качеството на строителството към момента на строителство с 10-годишна давност, аз ще си скъсам дипломата за строителен инженер, заяви той.

Очевидно БСП ще трябва по друг начин да си решава вътрешните проблеми, коментира още Веселинов.

Сподели:

Още новини от деня