искрен веселинов

Искрен Веселинов: Българската позиция в защита на Унгария е консенсусна

Една либерална клика се опитва да изнудва Унгария. И това бе изразено от нашия представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки. Унгария подкрепиха и представителите на ГЕРБ в Европарламента. Има и един глас от европейските социалисти. Това говори, че позицията, която коментираме в България – в защита на Унгария от санкции, е консенсусна. Тук става въпрос за големите политически сили, като изключвам ДПС, които са против националната държава.

Това коментира заместник-председателят на ВМРО, заместник-председател на ПГ „Обединени патриоти“ и народен представител в 19-и МИР – Русе Искрен Веселинов пред камерата на Канал 3.

Не виждам смисъл да играем на дребно заяждане, което си позволяват институции и партии. Би трябвало да ни радва, че има общо виждане, защото предстои изключително важен разговор за бъдещето на Европейския съюз, каза още Веселинов.

По повод заявеното от премиера Борисов, че решението за Унгария може да се вземе дори и след евроизборите Искрен Веселинов информира, че българската позиция е в етап на изготвяне – има указания какво да съдържа тя и съответните ведомства, ангажирани с българската външна политика и представителството ни в ЕС, ще я изготвят и ще я мотивират.

По думите му, сблъскването на две глобални тенденции – либерализъм и консерватизъм, ще определи бъдещето на Европа.

Патриотите в европейски мащаб – тези, които държат на местните традиции и християнските ценности – неща, които са в основата на европейската цивилизация, ще имат своя допълнителен заряд, заради случая с Унгария, смята заместник-председателят на ВМРО.

Унгария и Полша са страни, в които тези принципи на практика управляват, допълни той и определи, че те са един вид светещ червен светофар за либералните правителства. Налагането на санкции е начинът тези либерални среди да си отмъстят. И Полша, и Унгария са с наказателни процедури, но пък това е добрият пример за Европа, че патриотизмът може да управлява, може да е конструктивен, може да обединява обществото, каза Веселинов.

Искрен Веселинов заяви, че същинският дебат за бъдещето на ЕС е започнал тази година и с оглед предстоящите евроизбори той ще бъде водещ. По думите му, за първи път предстои истински идеологически сблъсък в кампанията за предстоящите избори за Европейски парламент догодина.

Сподели:

Още новини от деня