Искрен Веселинов: Патриотизмът е на мода, има много млади хора, които се интересуват от история

Искрен Веселинов: ВМРО изпълни дълга към народа – не сме най-бедните в ЕС

Нинова преди година викаше „Оставка“, сега иска актуализация на бюджета

Да видим какви плодове ще даде състезанието по мразене в НС

През 2017 година, когато Патриотите управлявахме, не хвърлихме страната ни в нови избори, както се предполагаше, че трябва да направим, а поехме отговорния курс към поставяне и решаване на важните проблеми на българите. Един от които е вече факт – българите не сме най-бедните в ЕС, а румънците.

Такъв коментар направи заместник-председателят на ВМРО и бивш народен представител от 19-и МИР – Русе Искрен Веселинов в своя Фейсбук профил по повод статията, която излезе в 24 часа, че българинът вече не е най-беден в ЕС.

Цялата публикация на Веселинов:

Ето че след четири години системна работа българите вече не сме на дъното по една от най-важните класации – доходите. Защо? Защото патриотите след изборите в 2017-а не се цупихме, не бягахме от отговорност, не хвърлихме страната в нови избори, на които можеше да повишим резултата си, а след няколкоседмични преговори поставихме тоя проблем като основен за създаване на управление.

Данните на Евростат за миналата година показват, че сме си свършили задачата.

Ако всяка партия, представена в парламента, решаваше поне по един от проблемите на народа си, досега да сме Швейцария на Балканите.

Но те знаят, че това не носи дивидент. Добрият живот е право на всеки, затова се приема за даденост, не се оценява трудът, стоящ зад положителните промени. Много по-лесно е да обвиняваш, съдиш и разделяш хората на мразещи се групи, които те припознават за свой месия. Да видим какви плодове ще даде това състезание по мразене в НС.

Аз например със задоволство следя какво говори Нинова, защо е важно да има промени в бюджета – заради пенсионерите, работещите, бизнеса, защото сме в криза. И миналата година беше така, но тя крещеше: „Оставка сега, друг ще приеме бюджета!“. Знаехме, че следва хаос и безвластие и поехме отговорността, заплатихме и политическата цена.

Сега ВМРО може и да е вън от парламента, но сме изпълнили дълга си към хората.

Призовавам днешните депутати за същото.

Сподели: