Предизборна хроника: Искрен Веселинов в Тетово: Българското село има нужда от силно земеделие!

Предизборна хроника: Искрен Веселинов в Тетово: Българското село има нужда от силно земеделие!

Кандидатите за народни представители от КП „БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ се срещнаха днес с жители на село Тетово. На срещата присъстваха водачът на листата Искрен Веселинов, Галин Григоров и Траян Тотев.

Пред присъстващите Веселинов говори за приоритетите на патриотите в следващото народно събрание. Той наблегна върху нуждата от пълнокръвно българско земеделие, като посочи основните проблеми върху които трябва да се наблегне, за да бъде съхранено то. Най-спешните мерки, които трябва да бъдат предприети касаят преодоляването на протичащото масово окрупняване на обработваемата земя и концертирането ѝ в ръцете на няколко човека. Най-ефективно това може да случи чрез данъчни мерки и политика за целево субсидиране.

В духа на острата нужда от връщането на българите към онова, което столетия ни е запазило като народ, а именно земеделието, водачът на листата на Българските патриоти изтъкна, че държавата трябва да започне да оказва подкрепа за семейните стопанства.

На присъстващите бе припомнена огромната „заслуга“ на Миглена Кунева, която като главен преговарящ се съгласи европейските субсидии за българското земеделие да бъдат по-малки, отколкото на всички останали в ЕС. Това на практика изправя пред екзистенциална криза ония, които активно се занимават с този поминък. Трябва да бъдат изравнени субсидиите на българските земеделци с тези на европейските, каза Веселинов.

Водачът на листата изтъкна и присъдружното поведение, което т.нар. „нови“ партии демонстрират към ДПС. Той припомни на жителите на Тетово, че за краткото време, което 45 ОНС функционира, прие единствено увеличение заплатите на народните представители и промени изборния кодекс, с което драстично увеличи изборните секции в Турция до 121.

Онова, което и Атанас Атанасов от „Демократична България“ и Татяна Дончева от „Изправи се, мутри вън!“  заявиха преди няколко дни, а именно че са готови да получат подкрепа от ДПС, за да управляват заедно, е недопустимо за КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“.  Патриотизмът не търпи компромиси с националните интереси!

Българските патриоти са с №16 в машината и в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: