искрен веселинов

Искрен Веселинов: Етническият мир трябва да бъде скрепен с националното единство

Обиди и квалификации от наша страна по адрес на ДПС е нямало. Имаше обаче обиди и квалификации от страна на ДПС към българския патриотизъм и към хората, които знаят и помнят историята си, коментира народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов в студиото на „Още от деня“ по БНТ.

Скандал между представители на ДПС и Обединените патриоти прекъсна парламентарното заседание. За да намали напрежението помежду им, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева даде половинчасова почивка.

ДПС не се посвениха да се заяждат с честването на една от най-черните дати в българската история – подписването на Ньойския договор, която от ВМРО и Обединени патриоти ежегодно вече четвърт век честваме, не за да заявим някакви териториални претенции, а да заявим нашия ангажимент към българските общности, останали зад граница, каза Веселинов.

Той препоръча ДПС да не минават една граница, която се нарича национален интерес. Целта и стратегията на ДПС е да се повтарят неистини за вредността на Обединени патриоти, за вредата от национализма и патриотизма, заяви депутатът.

Неистина е, че ние разделяме нацията. Не, ние я обединяваме. Неистина е, че те представляват някакъв либерален модел. Те са една фундаменталистка турска партия. Лош е турският национализъм в България, а те са неговите представители, добави той.

Етническият мир трябва да бъде скрепен с националното единство, обясни Искрен Веселинов.

Сподели: