Искрен Веселинов

Искрен Веселинов за приоритетите на Обединени патриоти в новия политически сезон

Искрен ВеселиновПриоритетите, с които влязохме в парламента, остават непроменени и до голяма степен съвпадат с приоритетите в работата на правителството. На първо място е безспорно е нашият стремеж да вдигнем доходите. Това е основният начин за справяне с демографската катастрофа в страната.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО и заместник-председател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов в ефира на БТВ по време на пряко включване от парламента в началото на новия политически сезон.

Той очерта приоритетите за Патриотите – увеличаване на доходите, защита на длъжника, комплект закони, които отстояват националната идентичност.

Веселинов напомни за внесения от Обединени патриоти законопроект за т.нар. частен фалит, с който да се помогне на хората във временна невъзможност да обслужват заемите си.

Един от законите за националната идентичност е Законът за защита на българския език, който ще бъде представен следващата седмица, разкри заместник-председателят на ВМРО.

За Истанбулската конвенция той посочи, че Патриотите ясно са заявили своята позиция. Ние започнахме дебата, защото това е въпрос на ценност и въпрос на отстояване нормалността да бъде норма в обществото, а не анормалността, каза народният представител.

Веселинов бе категоричен, че Патриотите подкрепят всички тези за защита на правата на жените и защитата им от насилие. Но не може да позволяваме чрез прокарани тихомълком текстове в тази конвенция да се отварят вратички за уродливи привнесени „ценности“ в нашето общество, категоричен бе той.

Сподели:

Още новини от деня