Искрен Веселинов

Искрен Веселинов: Или сядаме на масата на преговорите, или признаваме, че коалицията е формална

От ВМРО сме готови да разговаряме с всеки един от нашите партньори, дори ако някой се чувства обиден, сме готови и да се извиним, даже и да не се чувстваме виновни.

Това заяви в предаването „Лице в лице” по БТВ заместник-председателят на ВМРО и народен представител от коалиция Обединени патриоти в 19-и МИР – Русе Искрен Веселинов. Той обясни, че няма застрашаване на кабинета.

Според него, обаче, е необходимо да се определи накъде върви малката коалиция.

Трябва да седнем на масата на преговорите или да признаем, че такова единство не съществува, че коалицията е формална и всеки ще подкрепя само своята си политика, коментира Веселинов.

Депутатът заяви, че ВМРО не е водила разговори с нито една политическа формация извън кръга на Обединени патриоти.

Той отбеляза, че в официален формат не е заявявана претенция Волен Сидеров да води листата за евроизборите на Обединени патриоти. Веселинов отклони директния отговор на въпроса дали е искал неофициално, но отбеляза, че това е била причината да се постави разговорът на принципно ниво.

Искрен Веселинов коментира и програмата на ВМРО, като открои, че някои предложения са приемани, а други подминавани.

Няма застрашаване на кабинета, но той е длъжник на програмата, която заедно сме изработили и на, може би, леки корекции с оглед на политическите реалности, т.е. ние ще търсим подкрепа на нашите приоритети в ОП, но ще търсим и в ГЕРБ, ако не получим шанса да излезем заедно с тези приоритети пред тях, защото сме пряко ангажирани в това управление, заяви още заместник-председателят на ВМРО.

Сподели:

Още новини от деня