Искрен Веселинов: За да направим Русе първи отново

Искрен Веселинов: Има два пътя пред българската демокрация: апатия и разпад на държавността или смяна на системата и нова Конституция!

Понеже се наслушах на тълкуванията за изборните резултати на всякакви разбирачи по телевизиите, да споделя и аз скромно мнение: Вярно, че най-тревожната тенденция е падащата избирателна активност, но казвайки, че за това са виновни многото избори, грозните политически договаряния и сглобки, казваме само половината истина. Системата на парламентарната демокрация има склонност да се изражда в партокрация. Нямаш пряк избор кой да те управлява. Започваш да избираш между по-малко гадни политически субекти. Те накрая се омесват в търсене на парламентарно мнозинство и стават еднакво гнусни. Дори, когато залагаш на личност, тя мъкне със себе си антураж от сиви пионки на системата, сподели сега общинският съветник от групата на ПП ВМРО – БНД в ОбС – Русе, бивш съпредседател на ВМРО – БНД и бивш народен представител от 19-и МИР – Русе Искрен Веселинов.

И почва да се търси виновник за всичко – съдебната власт, посолствата, олигарсите… А виновна е системата, която е лишила българина от пряк избор на изпълнителната власт. Трябва, както си избират кметовете в два тура, сами да избират по-малкото зло, а не партиите вместо тях, добави той.

Така че има два пътя пред българската демокрация: апатия и разпад на държавността или смяна на системата и нова Конституция, подчерта г-н Веселинов.

Сподели: