искрен веселинов

Искрен Веселинов: И без одобрението на Меркел национализмът ще определя бъдещето на Европа

Вчера баба Меркел се изохка в Страсбург срещу национализма и обяви за фундамент на Европа толерантността.

Това написа във „Фейсбук“ заместник-председателят на ВМРО и заместник-председател на ПТГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов. Коментарът му е в контекста на общото празно говорене в Париж за поуките, които трябвало да си вземем от Първата световна война.

Идва ми малко в повече, пише народният представител от 19-и МИР – Русе Веселинов и обяснява, че не национализмът, а империализмът на Германия, Австро-Унгария, Великобритания, Русия, Франция и т. н. разпали Голямата война.

Малките народи се оказаха въвлечени в нея често на страна, на която никога не са симпатизирали и териториите им изиграха ролята на театър на бойни действия за големите. Никой не каза, че основният извод от Парижката мирна конференция трябва да е нейната негативна оценка – тя наложи мир, който да накаже победените, да разкъса народите им. И пак малките – България, Унгария бяха най-наказани, те и до днес граничат сами със собствените си територии, констатира заместник-председателят на ВМРО.

Според него, този подход доведе до масовата касапница във Втората световна. Тези изводи ми се щеше да чуя от нея, а и от „световните лидери“ в Париж, но пак се повториха либералните заклинания, включително фрау Меркел пак оправда позицията си, че е поканила мигранти, заявява той.

Но национализмът/патриотизмът и без нейното одобрение ще определи скоро бъдещето на ЕС, пише в заключение Искрен Веселинов.

Сподели:

Още новини от деня