Искрен Веселинов: Санкцията на САЩ към съдия Миталов е сигнал за проблемите в системата

Искрен Веселинов: Лидерът на ВМРО почти седем години има право на охрана от НСО и никога не се е възползвал

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов почти седем години има право на охрана от НСО и никога не се е възползвал от него, отбелязва във Фейсбук съпредседателят на „Обединени патриоти“ и народен представител от 19-и МИР – Русе Искрен Веселинов. За него това е „добър пример“.

По думите му не е късно Законът за НСО да бъде допълнен с един единствен параграф –  „този закон действа до 31.12.2020. Считано от тази дата функциите, персоналът и активите на Националната служба за охрана преминават към МВР.“

Веселинов изтъква, че това ще е гаранцията, че няма да има богоизбрани със специални гардове, а при заплаха за живота си властниците ще се защитават като всеки обикновен гражданин на Република България.

Станахме съвносители на изменение в Закона за НСО, та началникът на тая служба да спре да се крие зад колективната безотговорност и да може да свали охраната на Доган и Пеевски. Така ще решим този малък проблем, но истинският остава – статутът и правомощията на бившето УБО, категоричен е народният представител.

Веселинов настоява началникът на НСО да не се включва в общото бягане по тъча и да каже защо неговите служители гонят летовници от държавни плажове и недопустимо се гаврят с националното знаме. Депутатът от ВМРО уточнява, че за поругаването на националния ни флаг следва военен съд.

Защото той, началникът му Станчев, и в момента отговаря еднолично (макар и под ръководството на президента) за обхвата на мерките, техния периметър и поведението на персонала.

Та днес всички се възмущаваме от един случай. Ами многото в миналото? Каква е гаранцията, че утре други гардове няма да гонят и мачкат някой граждани по-малко медиен от бившия правосъден министър?! Защо изобщо трябва да има структура, охраняваща избрани, а редовият гражданин да разчита на МВР, пита риторично съпредседателят на „Обединени патриоти“.

Сподели:

Още новини от деня