Искрен Веселинов: Строителството на АМ „Русе-Велико Търново“ е изключително важна стъпка за развитието на Северна България

Искрен Веселинов: Няма да мълчим пред безспорно предателство на националния интерес

Няма да мълчим пред безспорно предателство на националния интерес. Това показахме с акцията в протест срещу промяна на изборните правила. Показахме, че в България има патриоти, които няма да мълчат пред безспорно предателство на националния интерес.

Това каза в студиото на „Лице в лице“ по БТВ Искрен Веселинов – заместник-председател на ВМРО и бивш народен представител от Обединени патриоти в 19-и МИР – Русе.

Предложенията, внесени в Народното събрание от „Има такъв народ“, желаят да обслужат турския интерес. ДПС, например, ще вземе минимум 10 мандата допълнително, ако има неограничен лимит на избирателните секции в чужбина, добави той.

Веселинов заяви, че по време на последните парламентарните избори ВМРО са ограничили над 10 000 гласа, които можеха да попаднат в урните благодарение на застъпниците и членовете на секционни комисии, които имахме в изборния процес.

Имаше едни избори без лимит на секции, при които подадените гласове бяха 125 000, тогава Ердоган далеч не контролираше всичко, изселническите организации водеха независим живот от държавата, обясни той.

Според Веселинов в Турция гласуват хора, които не знаят български, които са откърмени с омраза към България, която им е взела имената и ги е изгонила.

Те гласуват, за да помогнат на братята си в България да имат своето представителство и те да противодействат на процеси, които са заплахи за тях, добави той.

Веселинов е категоричен:

Именно това гласуване с омраза към България е недопустимо за нас от ВМРО.

Сподели: