Искрен Веселинов: Няма да направим компромис с преференциите

Време за прочитане: < 1 мин.

ВМРО поиска да бъде наложено вето, за да се запази правото на българите да гласуват с преференции и да пренареждат листите, коментира  в предаването „Още от деня“ по БНТ заместник-председателят на ВМРО и народен представител от ПГ „Обединени патриоти“ в 19-и МИР – Русе Искрен Веселинов.

Това е нашето условие. Ние имаме частична подкрепа на ветото, за съжаление, това вето не може да се гласува частично. Продължаваме разговора помежду си, едно е сигурно – че ние няма да направим компромис с интересите на хората за преференциите, заяви Веселинов.

ВМРО започват подготовка за самостоятелно участие на евроизборите с водач на листата Ангел Джамбазки.

Искрен Веселинов сподели, че с това решение не слагат край на „Обединени патриоти”.

Ние сме формацията, която най-много е дала за опазване на тази коалиция, правили сме максималното, включително сме преглъщали приятелски огън, за да се запази коалицията. Ще продължаваме да го правим. Факт е, че идват евроизбори и времето напредва. Някои от нашите партньори заявиха, че започват подготовка за самостоятелно явяване и след поредния неуспешен опит да съберем коалицията и да си говорим мисля, че това беше най-логичното решение на Изпълнителния комитет на ВМРО. За нас тези избори са изключително важни, те ще покажат тенденциите в развитието на ЕС, допълни Веселинов.

Сподели:

Още новини от деня