искрен веселинов

Искрен Веселинов: Предложих ред, а не забрана за къмпингуване

В четвъртък депутатите окончателно приеха промени в Закона за Черноморското крайбрежие, с които се въвежда регулация на свободното къмпингуване. Текстовете бяха внесени от заместник-председателят на ВМРО и депутат от Обединени патриоти в 19-и МИР – Русе Искрен Веселинов.

С промените не се забранява къмпингуването, а се създават правила. Правилата слагат ред, коментира в предаването „Лице в лице” по БТВ Веселинов.

На въпроса защо има санкции за палатките върху дюни, а няма за строителство той отговори, че и в двата случая трябва да 0бъде спазван законът и да се налагат глоби.

Искрен Веселинов потвърди, че санкциите за кемпери и палатки извън обособените места ще са от 500 лв. до 1000 лв. при първо нарушение и от 1500 лв. до 3000 лв. при повторно. Той уточни, че тези глоби ще се налагат година и половина, след като влязат в сила новите правила.

Относно намаляването на субсидиите на партиите депутатът от Обединени патриоти обяви, че с приемането на предложението на кабинета за субсидия от 1 лев на първо четене е поставено началото на дебата за това какъв да е размерът на помощта, която политическите формации получават от държавата. В момента субсидиите са 40 млн. лв., някои партиите държат милиони на влог, други им крадат по някой милион от субсидиите, правят телевизии. Субсидията трябва да има отношение към издръжката на партийния апарат.

Според заместник-председателя на ВМРО партиите няма да могат да се издържат само от членски внос.

Той е на мнение, че субсидия в размер на 1 лв. на глас на година не създава независимост на партиите от фирмите. В момента има надцакване на популизъм – БСП искаха оставката на финансовия министър, ГЕРБ им върна със субсидия от 1 лв. а ДПС поиска даже да няма никаква субсидия, каза народният представител.

Веселинов обясни, че членският внос във ВМРО е 1 лв. на месец, а членовете на партията са 15 000. Това не стига дори за наем на клубовете, може да се тръгне към масова фалшификация и социално слаби да правят дарения. 1 лв. не гарантира функционирането на партиите, убеден е той.

Вижте цялото интервю във видеото >>>

Сподели:

Още новини от деня