Искрен Веселинов

Искрен Веселинов: Систематично и точно изпълняваме програмата, с която сме дошли на власт

Систематично и точно изпълняваме програмата, с която сме дошли на власт. Преди около 2 седмици ние приехме своята законодателна програма за следващия сезон без всякакви проблеми, където са истинските акценти на нашите усилия, свързани с радикалния ислям и чуждото влияние в българските вероизповедания, мерки за противодействие на битовата престъпност, срещу социалния паразитизъм, мерки за обезпечаване на достоен живот на възрастните хора и ред други неща.

Това каза в студиото на „Още от деня“ по БНТ Искрен Веселинов, народен представител от 19-и МИР – Русе, заместник-председател на ВМРО и заместник-председател на парламентарната група на Обединени патриоти.

Той допълни, че предстои да бъдат изготвени около 11 законопроекта, които на политическия съвет на Обединени патриоти са били приети.

Ясно е, че имаме обща посока във фундаменталните неща. Понякога страстите в периферни теми се нажежават повече, отколкото трябва. Достатъчно сме обединени, за да сме парламентарна група, за да сме се явили на избори, за да имаме ангажименти към нашите избиратели и политики, които следваме, заяви Веселинов.

По думите му, в последните дни основна тема що се касае до Обединени патриоти е напрежението с не особено премерени изказвания по медиите, но в края на краищата това е въпрос на характери, а в Обединени патриоти характерите са силни.

Относно искането на Волен Сидеров Валери Симеонов да бъде махнат от поста вицепремиер, Искрен Веселинов беше категоричен, че такова искане не е имало внесено в политическия съвет на Обединени патриоти.

Този политически съвет също е доста темпераментен и има размяна на различни горещи думи. Силно се надявам, обаче, че все повече да се събира и енергията да се концентрира в него, а не през медиите. Това е една грешка, която лидерите на Обединени патриоти отчетоха и се надявам страницата да е затворена и да предстои общата работа по темите, които сме избрали, каза той.

Според Веселинов, участието на Обединените патриоти във властта е променило управлението в много принципи.

Сподели:

Още новини от деня