искрен веселинов

Искрен Веселинов: Следваме триадата „Сигурност, доходи, патриотизъм“

В предаването „Референдум“ по БНТ депутатът и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов коментира темата за разпитите на бившия главен редактор на в. „Дума“ и има ли заплаха за националната ни сигурност.

Тази акция не носи политически плюс на управлението. Честно казано до момента ме е яд, че няма арестувани турски или американски шпиони. Това би доказало, че българските органи си вършат работата добре, защото никой не може да ме убеди, че в България няма такива шпиони, включително и такива партии, които служат на чужди интереси. Редно е да изчакаме фактическия материал по делото, защото съставът е ясен – шпионаж и там трябва да бъде доказано, че се служи на друга държава или изтичането на класифицирани данни, каза Веселинов.

На въпрос на водещата защо в парламентарната група на „Обединени патриоти“ нещата се случвали най-сложно съпредседателят на групата отговори, че явно има разделение на хората на идейни и на такива, които са поради друга причина в политиката.

Искрен Веселинов коментира, че единството около националните приоритети е силно желано, но изрази съмнение доколко е възможно да се случи заради политическата практика в страната. Ние като Патриоти смятаме, че националното единство е основната ценност, която трябва да съществува. Това национално единство се формира на базата на общи цели, които би трябвало да споделяме и се генерират от политиците, обясни той.

Затова в следващия сезон, както заявих от трибуната на Народното събрание, триадата, която ще следваме със сигурност е „Сигурност, доходи, патриотизъм“, защото сигурността е основата и общество трябва да се чувства сигурно в бъдещето, сподели Веселинов и изброи, част от приоритетите в тази сфера – мерките за циганската престъпност, административното наказание за труд в полза на обществото, подобряване на присъствието на полицаи в малките населени места, доброволните отряди – разписано в съвместната управленска програма и т.н.

Нека си спомним и за промените в НК и НПК, които са на режим задържане – промените за неизбежната самоотбрана, които минаха на първо четене. Внесохме закон за възрастните хора, предложения за безплатна детска градина за деца над 4 години и много неща свързани с патриотичното възпитание. Защото, говорейки за всички останали неща, свързани с материалния бит, ние забравяме, че най-важен е духът на нацията, който трябва да съхраняваме, категоричен бе Веселинов.

От четири години се опитваме да вкараме темата за съкратеното съдебно следствие в Народното събрание, за съжаление всеки повод е нещастен. Всеки повод струва живота и тази промяна няма да спаси тези хора, но ще върне в хората чувството за справедливост, сподели заместник-председателят на ВМРО.

Цялото предаване гледайте във видеото >>>

Сподели: