Искрен Веселинов

Искрен Веселинов ще представи литературното си творчество пред русенската публика

Искрен Веселинов е едно от най-разпознаваемите имена на  политическата сцена в Русе, но не всеки знае, че извън това той е талантлив автор на четири издадени книги. Това са историко-философската студия „Защо съм патриот”; поетичният сборник „Повиках мрака”, фентъзи романа „Черният гмурец” и най-новата му книга, излязла от печат буквално преди дни „Национализмът – третият път”. За нея Веселинов казва, че е посветена на всички истински патриоти, които в смутните десетилетия на прехода пазят и отстояват вярата си, че успехът на България не е функция от сляпото следване на западните либерални идеологии или васалното подчинение на имперските амбиции на Изтока, а трябва да бъде дело на нашите собствени ръце.

Книгата е многопластов и съвременен прочит на идеологията за национализма – път еднакво далеч от авторитаризма на изтока и опита за промяна на човешката същност, прокламирана от крайните либерали. Всъщност това е идеологията, която Искрен Веселинов изповядва и на която посвещава целия си съзнателен живот.

Русенските читатели ще имат възможност да се срещнат лично с автора и да се запознаят с цялостното творчество на Веселинов по време на 12-тото издание на европейската Нощ на литературата в сряда (27 септември 2023г.) от 18:00 часа в читалище „Зора”.

Политическите трудове на Веселинов – „Защо съм патриот” и „Национализмът – третия път” ще бъдат представени от проф. Никола Алтънков.

Иван Гранитски ще говори за поетичния сборник „Повиках мрака”, а Иглика Пеева ще преведе публиката през магичния свят на романа „Черният гмурец”.

Входът е свбоден.

Сподели: