искрен веселинов

И. Веселинов: Ние поставяме навсякъде остро въпроса с неправомерно отпусканите инвалидни пенсии

Патриотите подготвят промени в Кодекса за социално осигуряване, с които да се създаде контролен орган за неправомерно отпусканите пенсии. Тази идея беше обсъдена на среща с национално представителните организации на хората с увреждания по покана на Патриотите.

Ето какво каза Искрен Веселинов – народен представител от коалиция „Обединени патриоти“ в 19-и МИР – Русе пред камерата на Национална телевизия „България 24“:

Както знаете още в предизборната ни програма, в последвалите дебати ние поставяме навсякъде остро въпроса с неправомерно отпусканите инвалидни пенсии и смятаме, че в тази област е необходима ревизия. За съжаление контролен механизъм на практика липсва. Всъщност ние сме изготвили предложение за промени на кодекса за социално осигуряване, чрез които да се създаде този контролен механизъм. И първите хора, към които се обръщаме, за да го коментираме, са хората с увреждания, тъй като те ще бъдат обект на този контрол и то не с цел да им отнемем права, а с цел да ги защитим от злоупотребите и да освободим от ресурса, който е предназначен за тях. В това отношение ние срещнахме подкрепа и аз съм удовлетворен от това. Те казаха, че застават зад този механизъм за контрол, така че НОИ като една външна за здравната система структура да има способи да контролира издаваните от ТЕЛК-овете решения.

Искрен Веселинов сподели, че Патриотите имат постоянен контакт с организациите на хората с увреждания и ще продължат срещите си с тях, както и ще ги канят на срещи при всички предложения за промени, които подготвят и които ги касаят.

Сподели:

Още новини от деня