искрен веселинов

И. Веселинов отговори на Марешки: Първата ни демографска програма изготвихме в далечната 1999 г.

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес и уж родолюбецът Марешки казал някъде, че ВМРО крадяла от неговата демографска програма с мерките в подкрепа на грамотната раждаемост. Явно винаги има някой, който си вярва, че е измислил топлата вода. На тези хорица искам да кажа, че ние се занимаваме сериозно с проблематиката доста преди те да се сетят да се занимават с политика.

Това написа от профила си във Фейсбук заместник-председателят на ВМРО и народен представител от коалиция „Обединени патриоти“ в 19-и МИР – Русе Искрен Веселинов. Поводът е обвиненията от председателя на „Воля“ Веселин Марешки, че ВМРО била присвоила демографската програма на неговата партия.

Първата програма за справяне с демографската катастрофа изготвихме в далечната 1999 г., припомня Искрен Веселинов. Тогава всички смятаха темата за екзотика. В периода 2010-14 г. Центърът за демографска политика, на който съм председател все още, с подкрепата на ВМРО, проведе над 10 научни конференции по въпроса и издадохме пет книги, пише още заместник-председателят на родолюбивата организация и прилага снимка на изданията.

Благодарение на нас обществото разбра мащабите на проблема. Хубаво е и да се чете, освен да се претендира за авторство на идеи. Още по-добре е когато някой прави нещо полезно, да му кажеш „браво“, а не да си търсиш поводи за плювни и конфронтация. Но… манталитет…, заключва Веселинов.

Сподели:

Още новини от деня