интернет таблет компютър

И Виваком с оптична мрежа в Русе

Най-големият телеком в България Виваком включи преди дни и Русе в оптичната си мрежа, като по този начин вече може да предлага в града ни високоскоростен интернет до 1000 Mbit/s.

Друго нововъведение е интерактивната телевизия, която позволява на зрителите да управляват телевизията като видео. 77% от клиентите на компанията биха препоръчали интерактивната телевизионна услуга на свои роднини, приятели или познати. Те дават най-високите възможни оценки – 9 и 10 точки за IPTV по десетобална оценителна система в ежемесечно маркетингово проучване, инициирано от VIVACOM сред клиентите на компанията. Високата склонност за препоръка на телевизионната услуга се дължи основно на интерактивните й качества като:

  • спиране на пауза – по време на гледане на живо предаване може да се стопира предаването и да се превърти назад или напред в рамките на 2 часа;
  • гледане на телевизионни предавания, излъчени през последните 7 дни в удобно за зрителя време;
  • записване на ТВ предаване или филм или насрочване на дата и час за запис.

Интерактивната телевизия позволява също така създаване на списък с любими филми и предавания. За по-колебливите има функция за разделен екран, която позволява да се гледат едновременно две ТВ програми. А по-стриктните ще оценят функцията за подредба на програмите по избор на клиента. Според оценките на повече от 50% от потребителите, качествата на услугата и възможностите, които предлага интерактивната телевизия на VIVACOM я правят различна от останалите видове ТВ технологии, с което се променя и начина на гледане на телевизия.

От този месец VIVACOM разшири списъка на ТВ каналите, които предлага като част от интерактивната си телевизия, а също така и пакетните предложения за интерактивна телевизия и оптичен интернет. Всички нови предложения включват огромно разнообразие от телевизионни канали в основните жанрове – спорт, музика, кино и новини. Клиентите на VIVACOM могат да имат достъп до над 230 канала, 60+ от които в HD качество.

сн. Pixabay

Сподели:

Още новини от деня