И детска градина „Пинокио“ проведе състезание по безопасност на движението

И детска градина „Пинокио“ проведе състезание по безопасност на движението

Деца от всички групи в русенската детска градина „Пинокио“ се включиха в състезание за безопасност на движението. Те показаха как могат да се справят в различни ситуации на пътя и при преминаване по пешеходната пътека.

Първата част от състезанието се проведе в специално пригодена зала в детската градина. Помещението е ново и с помощта на местна фирма за бои е декорирано от пенсионирани преподаватели. В двора на учебното заведение възпитаниците на „Пинокио“ показаха как протича движението по една голяма улица.

Те влязоха в ролите на пешеходци, автомобили и регулиращите движението инстанции. За справяне с трафика помогна и старши инспектор Станев от Пътна полиция-Русе, който даде на децата полезна информация за безопасността на пешеходците. Състезанието приключи с изненада. Членовете на мото клуб „Лоулендърс“ – Русе също дадоха уроци по безопасност и качиха най-смелите на моторите си.

Специални гости и съдии на състезанието бяха заместник-кметът на Русе Димитър Недев, началник отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ Таня Тодорова и Кремена Минева, началник отдел „Транспорт“ в Община Русе.

Сподели: