90 - годишна се ваксинира срещу коронавирус в УМБАЛ "Канев" днес

И през делничните дни ще бъде осигурен „зелен коридор“ за всеки, който иска да се имунизира в Русе

И през делничните дни ще бъде осигурен „зелен коридор“ за всеки, който иска да се имунизира, но не попада в съответната фаза на ваксинационния план. Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Галин Григоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Ваксините ще се поставят без предварително записване на час. За момента е известно, че имунизация от понеделник до петък ще се извършва в Регионалната здравна инспекция от 13.00 до 16.30 ч., а в събота и неделя от 09.00 ч. В Университетска болница „Канев“, както и в  Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ имунизации ще се правят през делничните дни съответно от 14.00 ч. до 18.00 ч. и от 09.00 ч. до 15.00 ч.

Имунизации ще се правят и в два от медицинските центрове, а именно в „Медик Консулт“ от 08.30 ч. до 14.00 ч., както и в Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника от 09.00 ч. до 12.00 ч.

Останалите специализирани медицински кабинети, а именно тези в болницата в Бяла, както и в ДКЦ-1 също са в готовност да осигурят „зелен коридор“. Техният графика на работа би трябвало да стане ясен по-късно през деня.

Днес областният управител ще свиква работно съвещание, като на него се очаква да се разбере конкретния график на всеки от посочените кабинети. Необходимо е да се отбележи, че вече и част от общопрактикуващите лекари са започнали да поставят ваксина срещу COVID-19.

На този етап е предвидено имунизацията да се извършва с ваксината на AstraZeneca.

Сподели: