И Радослав Росенов със сигурен медал от европейското

Състезателят на БК „Русе“ и национал Радослав Росенов стана третият български боксьор, който си осигури минимум бронзов медал от европейското първенство за юноши и девойки в Галац (Румъния). След като Красимир Джуров (52 кг) и Уилиам Чолов (70 кг) се класираха на полуфиналите в категориите си, същото направи и 50-килограмовият ни боец. Росенов се справи с израелеца Омар Лавабна, като го победи категорично с 5-0 съдийски гласа. Така на полуфиналите на 31 май Радо ще се бие срещу представителя на домакините Юлиян Тироман.

В категория до 66 килограма загуба претърпя Коста Симеонов, който отстъпи с 2-3 от Кирило Таран (Украйна). Велислав Пътов също отпадна от турнира при най-тежките – над 80 килограма, след като инкасира 0-5 от арменеца Хованес Папазян.

При двойките Наталия Йорданова (46 кг) падна от англичанката Шелби-Мари Лий във втория рунд, а Жана Огнянова (50 кг) загуби от Валерия Линкова (Русия) с 0-5.

В Галац юношите ни са водени от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков. Треньори на девойките пък са Ангел Тодоров и Светлана Каменова.

Утре е почивен ден на шампионата.

Сподели:

Още новини от деня