КАБКИС с минутен тест за носителство на ХИВ в Мол Русе сега

КАБКИС с минутен тест за носителство на ХИВ в Мол Русе сега

Ежегодно на 1-ви декември отбелязваме Световният ден на СПИН. РЗИ – Русе в партньорство с Община Русе, БЧК, РУ,,А.Кънчев”, Сдружение „Център Динамика”, Сдружение ,,Здравеопазване и превенция на хора в риск”, МОЛ Русе, училища, медии и други, отбелязва този ден с кампания под мотото „Моето здраве е мое право!” В рамките на кампанията, която продължава от 1-ви ноември до 1-ви декември, се провеждат множество инициативи – разпространение на тематични образователни материали, здравнопросветни лекции, беседи, ММП, тематични музикални и др. ученически мероприятия, където младите хора са инициатори по темата СПИН, предоставяне на презервативи.
От 16:00 до 18:00 ч. в МОЛ Русе е кулминацията на кампанията с изнесена акция на КАБКИС с минутен тест за носителство на ХИВ, предоставяне на информационни материали и презервативи на посетителите на МОЛ Русе, съвместно с партньори и участието на студенти и доброволци от Клуб „Домино” към Сдружение „ Център Динамика”. Ще има консултация с лекар дермато-венеролог.
Отдел ,,Профилактика на болестите и промоция на здравето” на РЗИ – Русе продължава целогодишно провеждане на образователни лекции, беседи, викторини, ММП сред ученици и студенти.

КАБКИС с минутен тест за носителство на ХИВ в Мол Русе сега

Сподели: