Казусът с паркирането в района на блокове Шабла, блок Балчик и Каварна е на вниманието на общинската администрация

Улица Митрополит Григорий няма необходимата ширина, за да се позволи двустранно паркиране, стана ясно сега в отговор на питането на общинските съветници д-р Теодора Константинова, Деана Тонева и Митко Кунчев относно паркирането на лични МПС в района на блокове Шабла, блок Балчик и Каварна.

От 3 месеца по ул. Митрополит Григорий е забранено паркирането. Това принуждава живущите да паркират по места за пешеходци и в зелените площи. Студентите в близките общежития масово спират МПС върху места на живущите след възобновяване на занятията им.

Живущите там предлагат да отпадне забраната за паркиране по улицата, или да отпадне частично – в късния следобед – след 17 часа, и през нощта. Те не са направили подписка до Община Русе поради противоепидемичните изисквания.

Заместник – кметът на Община Русе Димитър Недев отбеляза още, че ОД на МВР – Русе е предложило забрана за паркиране на улицата от лявата страна от улица „Студентска“ в посока бул. „Родина“. Там се образуват задръствания, особено в часовете на учениците в СУЕЕ. На 31 октомври 2019 година комисията по организация и безопасност на движението /КОБД/ е обсъдила и приела промените.

Общинска администрация извърши оглед на квадрата, където са въпросните блокове, подчерта заместник – кметът. Тогава са установени 11 МПС, които съгласно закона са изоставени и спрени от движението. Те ще бъдат преместени по съответната процедура, като преди това собствениците ще бъдат поканени да ги преместят. С помощта на домоуправителите на съответните блокове, ще се провери броят на МПС на живущите там. Едва тогава ще се обсъжда отново казуса в КОБД.

Сподели: