Ася Кулева представя книгата си "Какво би станало, ако... Драма-педагогика и театрална педагогика" на 19 октомври

Ася Кулева представя книгата си „Какво би станало, ако… Драма-педагогика и театрална педагогика“ на 19 октомври

Известната и любима на поколения възпитаници на русенската математическа гимназия преподавателка по немски език Ася Кулева ще представи своята книга „Какво би станало, ако… Драма-педагогика и театрална педагогика“ на 19 октомври от 17 ч. в Галерия „Библиотека“.

В книгата драма-педагогиката е разгледана като универсален интерактивен метод на преподаване и усвояване на знания, който използва театъра, литературата, изкуството и психологията за методически и социалнопедагогически цели. Това е първата по рода си разработка в България, която представя и обобщава теоретично метода, неговите исторически корени и развитие, етапите в провеждането на драмапедагогическия процес и основните продуктивни техники, проверени в практиката на авторката. Предназначена е за педагози във всички образователни степени, както и за преподаватели и студенти, които проявяват интерес към съвременните иновативни методи на учене и преподаване.
Ася Кулева е завършила Българска и Немска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Работи като преподавател по немски език в МГ „Баба Тонка“, град Русе, както и в Русенския университет. Дълги години тя е и причината за театралните постижения на учениците от Математическата гимназия, насърчавайки ги да обичат и ценят изкуството. Всяка година около патронния празник театралния състав МАГИМ подготвя по една пиеса от българската или световната литература

Ася Кулева представя книгата си "Какво би станало, ако... Драма-педагогика и театрална педагогика" на 19 октомври
Сподели: