казино цар

Какво представляват покер блиндовете и как работят?

Покерът е страхотна игра с карти, която милиони играчи по света обожават и играят всеки ден. Същата игра обаче разполага и с не малко правила и термини, които всеки фен е добре да познава в детайли. В следващите редове ще споделим всички подробности около блиндовете в покера и какво всъщност представляват те. Сега е време да раздадем картите, да сложим черните очила и да навлезем безстрашно във вселената на тази велика игра, която можете да изпробвате в платформата на Everbet.

Какво всъщност са блиндовете в покера?

Покерът е забавление, на което можем да се наслаждаваме както вкъщи с приятели, така и в онлайн казината. Той е превърнал мнозина играчи в милионери, но не това трябва да е основната ни цел, когато го играем. Ще започнем отдалеч като първо обясним в детайли що е то „Блинд“ и каква е неговата функция.

В играта на покер има два отделни блинда, като единият е малък, а другият съответно е голям. По своята същност блиндът е задължителен залог, който се прави от двама играчи, преди самото раздаване на картите. Така например малкият блинд може да е сто долара, а големият 200 долара. След всяко разиграване блиндовете се изместват с една позиция към следващите играчи по часовниковата стрелка. Важно е да споменем, че всеки играч минава и през двата вида в две поредни разигравания.

Как точно работят блиндовете в играта?

Истината е, че изобщо не е трудно да свикнем с основните функции на блинда в покера. Ако следим играта фокусирано, то само след няколко разигравания вече ще владеем „тайната“ на блиндовете до съвършенство.

Големият и малкият блинд всъщност са именувани на конкретни позиции върху масата за игра. Всеки фен на покера знае, че позициите се сменят непрекъснато, което означава, че същото се случва и с блиндовете. Както вече споменахме, всеки от играчите на масата трябва да играе ролята на голям и малък блинд по веднъж на всяко завъртане. Иначе казано – ако играят 8 играчи едновременно, след като изиграем малкия блинд ще изчакаме всички останали съперници също да изиграят дадената роля по два пъти, преди отново да дойде нашия ред да сме голям блинд.

Каква е стойността на блиндовете?

Тук всичко отново е адски лесно за разбиране. Големият блинд е два пъти по-скъп от малкия. Така например ако малкият блинд е на стойност от 50 долара, то големият ще е съответно равен на 100 долара. С напредване на играта стойностите на блиндовете се увеличават и след няколко разигравания малкият вече може да е 100 долара, а големият да е скочил до 200. Не липсват разбира се и вариации на покера, в които малкият блинд може да е една трета от стойността на големия, а не 50%.

Кой и по какъв начин определя блиндовете?

Най-често срещаният сценарии е този, в който в самото начало на играта малкият блинд е онзи, който стои в ляво от дилъра (човекът, който раздава картите). Съответно пък играчът с голям блинд стои от лявата страна на залагащия с малък блинд.

Ако играем с приятели, винаги можем да се разберем стойността на блиндовете да е една и съща през цялата игра, за да може да обърнем повече внимание на самото забавление, отколкото на парите, които се залагат и губят. Другият вариант е просто цената на блиндовете да се качва на всеки 5 или 6 пълни завъртания между участниците например или при така наречените „орбити“.

Защо ролята на блиндовете е толкова важна в покера?

Много важно е постоянно да следим баланса на финансите си за залагане и стойността на блиндовете в играта. В противен случай рискуваме да стигнем до момент, в който е наш ред да играем ролята на блинд, но парите ни не стигат за да го покрием. Тогава ще се наложи да купим допълнителни чипове или просто да прекратим участието си и да станем от игралната маса. Убедени сме обаче, че всеки покер играч е достатъчно фокусиран, за да не се окаже в подобно ситуация, която може преждевременно да го лиши от продължаване напред в даден турнир.

Как да залагаме отговорно в покера?

Блиндовете са неизменна част от тази игра с карти, но тяхната стойност намалява и финансите ни за игра. Ето защо е изключително важно да си определим конкретен бюджет за залагане, който да не надхвърляме. Само тогава ще можем напълно да се наслаждаваме на покера, без да се налага нормалния ни начин на живот да страда, заради прекомерна сума пари, която сме успели да загубим. Залозите винаги трябва да са правилно пресметнати и сумата им да не надхвърля бюджета, който сме решили, че евентуално сме в състояние да си позволим да загубим.

Заключение

Може би вече всеки сам се е уверил, че блиндовете в покера съвсем не са трудни за разбиране и използване. Само след няколко разигравания всеки фен на хазарта ще е свикнал с тях и ще играе без дори да се замисля. Важното е само да следим играта, за да не се изненадваме неприятно, когато дойде наш ред да сме в ролята на голям или малък блинд. Фокусът върху залозите и разумната игра ще ни носят единствено приятни емоции, които са толкова важни при подобен тип хазартни забавления.

Сподели: