Как да изберем подходящото дамско облекло според типа на тялото ни?

На теория пазаруването на рокли трябва да е лесно. Влизате в магазина (или влизате онлайн), избирате една измежду хилядни маркови дамски рокли онлайн, която Ви харесва, в красив цвят или модел, взимате размера си и излизате през вратата или онлайн магазина. Само ако беше толкова просто. Намирането на рокля, която практически е създадена за Вас, е свързано с приемането на Вашия тип тяло и подчертаването на най-добрите Ви черти.

Когато става въпрос за телата ни, има два мита, с които трябва да се съобразяваме: Няма такова нещо като идеален размер или идеално тяло. Това не бива да ни изненадва, но често се сблъсквам с клиенти, които имат любовно-омразни отношения с тялото си. Защо? Заради безкрайното търсене на перфектния елемент или постоянното сравняване с другите. За да преодолеете това, първо трябва да се научите да обичате и да приемате тялото си такова, каквото е, както и как да се обличате, за да сте в добра форма и баланс.

Събрахме тези прости съвети с експерти в модната индустрия, за да Ви помогнем да подчертаете предимствата си и да прегърнете физическите „несъвършенства“, които Ви правят толкова уникални:

Пълни ханш и бедра

Роклята не трябва да е по-къса от един-два сантиметра над коляното за крушовидни жени с пълни бедра и ханш. Изберете рокля с пола в А-образна линия, която не е прекалено обемна. Една рокля тип „ту-ту“ ще изглежда като къса, супер изпълнена рокля.

Ако често носите различен размер в долната част на тялото си, отколкото в горната, значи сте тип круша и трябва да се насочите към онлайн сайтове за макси мода. Хоризонталните райета и ярките смели цветове придават широчина на горната част на тялото Ви, докато тъмните цветове доминират в долната половина. В сравнение с роклята от една част, роклята от две части ще Ви стои по-добре.

Пълна талия

Ако имате по-пълна средна част и сте с форма на ябълка, може да искате да удължите торса си и да отклоните вниманието от талията си. За да намалите талията си, изберете рокля с емпирична или падаща талия. Изберете колан с верижка или лента, спуснат ниско на бедрата, вместо дебел колан, пристегнат около средата на тялото Ви.

Помислете за привличане на вниманието към раменете си. Всичко под него ще изглежда по-тясно, ако създадете илюзията за по-голяма ширина в тази област. За тази цел не разчитайте на подплънки (твърде голям обем). Вместо това носете структурирано сако, което завършва до средата на ханша, за да подчертаете раменете, или рокли с достатъчно детайли – като например пухчета, или блузи, за да балансирате визуално съотношението между ханша и раменете, без да добавяте маса.

Роклите без ръкави и с капитонирани ръкави трябва да се избягват, за да скрият по-пълните ръце. За да подчертаете горната част на тялото си, избирайте рокли с надиплени ръкави тип „камбанка“, които са с дължина три четвърти или дори цяла дължина.

Малък бюст

Дълбоките деколтета трябва да се избягват, ако нямате големи гърди. Избирайте рокли с деколте тип лодка, както и с пайети или други украшения, за да добавите малко обем на горната част. В момента много популярни са многопластовите колиета, които могат да придадат на бюста Ви известен обем и дълбочина.

Изберете рокля с пола в А-образна линия, която пада един или два сантиметра над коленете, за да отклоните вниманието от бюста си и да създадете баланс с по-малката долна част на тялото.

Слим

Тънките пуловери и плетените рокли са отличен избор за стройните жени. За да придадете обем на роклята си, помислете дали да не я сложите с жилетка или прилепнало яке. Можете също така да добавите дебел колан, за да подчертаете талията си. Роклите тип балон са много популярни в момента и могат да Ви помогнат да изглеждате с по-голяма долна част на тялото.

Добавете извивки към долната половина на тялото си с волани, пеплуми и извити модели за стройни момичета, които са слаби, нямат извивки и често имат по-атлетично телосложение.

Роклята тип “shift“

Shift е рокля, която виси право надолу от рамото и приляга на почти всички. Тя прилепва добре по тялото Ви, без да се придържа към него. За лятото се предлагат материи като памук, лен и леки плетива. С наближаването на есента популярни ще станат вълнените и по-тежките трикотажни сукмани. Макар че повечето рокли тип “ Shift“ са с права пола, някои дизайнери са създали стилни рокли тип “ Shift“ с А-образна кройка.

Независимо дали краката ви са тънки, дебели или идеални, пропорциите винаги са важен въпрос. Диспропорцията между височината над и под коляното е най-често срещаният дисбаланс при женските крака. Горната част на краката (талията и бедрата) на жената често изглежда по-дебела от долната част на краката (прасците). Най-добрата дължина на полата и роклята в този случай е от горната част до средата на капачката на коляното.

Можете да намерите прекрасна рокля, която да отива на фигурата Ви, независимо от типа на тялото. Познаването на типа на тялото Ви ще Ви помогне при избора на подходящи дрехи, за да постигнете балансиран и когато е необходимо, закръглен силует. Ще си спестите часове на пазаруване и разочарование, опитвайки се да разберете какво да облечете. В която и категория да попадате, важното е да обичате себе си и да оставите някой като мен да се справи с останалото!

Не забравяйте да наблягате на положителното и да избягвате да се спирате на отрицателното. Ще изглеждате и ще се чувствате прекрасно, ако се обличате уверено.

Сподели: