imoti ruse Как да използваме стари предмети от кристал

Как да използваме стари предмети от кристал

Може би и вие имате в дома си чаши от кристал или кристални купички, чинии и пепелници?

Преди време сервизите от кристал са били белег за престижност в семейството и дома.

Те са били истинска украса на апартамента, а по празници най-добрите ястия и напитки са се сервирали в чинии, чаши и купички от кристал. Сега кристалните стъклени съдове са до известна степен отживелица. Вероятно събират прах и при вас в някой шкаф в дома. И всеки път, когато посегнете да ги изхвърлите, ви става малко мъчно, защото са свързани със спомени. Жалко е да ги изхвърлите , но пък и няма да ги поставите на масата …

Ето една идея как да се възползвате от тях!

Може обаче да направите много хубави декоративни пана за вашия дом или градина със собствени кристални стъклени съдове.
В статията ще дадем креативни съвети как да направите това сами.
Повтаряме, не бързайте да изхвърляте многобройните кристални чаши, купи за салата и бонбониери, защото от тях можете да направите прекрасна украса за вашия дом или градина. Такива елементи от декора приличат на витражи и изглеждат много оригинално.

Това са нужните неща:

  • кристални стъклени съдове
  • стъклени камъчета (те могат да бъдат заменени с парчета стъкло или речни камъчета, миди, рапанчета)
  • пайети, големи мъниста
  • силиконово лепило
  • витражни бои
  • дървена рамка
  • кука за окачване

Ето и самият процес на изготвяне на декоративното пано:

За да започнете, изберете съдове с гладък ръб. Подходящи са както плоски чинии, така и по-обемни: чаши или купи за салата. Определете местоположението на компонентите, за да получите красива картина. След като ги фиксирате със силиконовото лепило на дървена или пластмасова основа, може да запълните пространството с останалите елементи по ваш вкус. За целта пак използвайте същото лепило. Ако искате ползвайте витражните бои, за да боядисате кристалните компоменти.

Става наистина много красива композиция.

После поставете дървената рамка като завършек на Вашето произведеие. Тя може да остане в естествен цвят, да бъде боядисана и после лакирана. Внимавайте с куките – паното е тежко и те трябва да са добре монтирани на рамката.

Вашето оригинално пано радва окото, без да изисква огромни инвестиции. Такава декорация перфектно ще допълни интериора в жилището като пречупва красиво светлината. Реално всички стари неща в жилището могат да бъдат трансформирани по модерен и артистичен начин. Основното е да подходите към въпроса с въображение и не забравяйте, че новия предмет трябва или да се вписва органично в дизайна на апартамента или двора, или да бъде полезен в ежедневието.

Сподели:

Още новини от деня