орхидея

Как да направите композиция от орхидеи в апартамента си?

Орхидеята наистина е прекрасно цвете! Много жени отдавна са оценили стойността на това цвете и го отглеждат в саксии у дома. Майка ми, например, има повече от 10 саксии с орхидеи от различни цветове. Всичко започна с една малка лилава орхидея, която тя донесе от работа си. Любовта й към орхидеите се предаде на цялото семейство, но напоследък вече не ги отглеждаме в саксии, а правим композиции от тях, комбинирайки любимото цвете със сукуленти и други растения.

И  от собствен опит Ви казвам, това е просто невероятно!

Всъщност откраднах идеята за смесено отглеждане на орхидеи от мои приятел, който работи като ландшафтен дизайнер. И той, на свой ред, научил за този метод, когато бил на изложение на цветя в Белгия.

Днес ще споделим с Вас тази чудесна идея.

Предлагаме Ви да се запознаете с няколко вдъхновяващи идеи за композиции от орхидеи при смесено засаждане.

1 вариант: Това засаждане прилича на вид букет от 2-3 вида орхидеи, от който е невъзможно да откъснете очите си.

2 вариант: Орхидеите се засаждат в близост до сукуленти и тревисти растения, така че другите растения да подчертават цветовете им.

3 вариант: Сложете орхидеи в стъклени вази, които се наричат ​​по специален начин – орхидариуми. Те изискват инсталирането на система за поддържане на живота, отопление и вентилация на цветето.

4 вариант: Орхидеите могат да се похвалят със завидна красота и многообразие. Ако най-популярните видове могат да се „поставят“ в саксия в помещенията, то по-редките сортове изискват много специфична обстановка. Най-лесният начин  да се поставят във флориуми. Такива композиции могат да бъдат прекрасен подарък, на който ще се наслаждава човек дълго време.

5 вариант: При създаването на композиции върху дървесна кора, обърнете специално внимание на мини орхидеите. Тези растения, като правило, не растат в самата кора, подобно на повечето обикновени орхидеи, а искат плътен слой торфен мъх.
Специфичните грижи за миниатюрните орхидеи са свързани с това.

Една орхидея е добра декорация за апартамента, а разнообразието на орхидеите е още по-голямо!

Сподели:

Още новини от деня