стрес компютър

Как да облекчим стреса на очите си след работа пред компютър

Научете от статията днес как да облекчим стреса на очите си след работа пред компютър…

Изобщо не защитаваме очите си, когато по цял ден работата ни е свързана с компютъра или лаптопа! Също и измъчваме очите си с нощно четене, плетене и гледане на телевизионни предавания мислейки си, че почиваме във вкъщи. Подобно пренебрежение към тяхното здраве може да доведе до много тежки последици.

Малко хора в наши дни са със сто процента остро зрение. Но тези късметлии изобщо не го ценят. Зрителната хигиена е също толкова важна, колкото и оралната хигиена, например. Често приемаме зрението за даденост и не се замисляме за здравето на очите си.

Но решение има – научете за този специален комплекс с китайска акупресура, за да помогнете на очите си.

Всичко е доста просто – ежедневно изпълнявайте 5 прости масажни техники, които облекчават напрежението и умората.

Преди да започнете масажа, не забравяйте да се уверите, че ръцете ви са чисти, ноктите – къси, а кожата е цялостна и здрава. Този масаж е акупресура, защото всички упражнения са свързани с натиск на определени точки от нашето тяло.

Първо упражнение при работа с компютър

За да изпълните първото упражнение с палци, леко натиснете върху точките, разположени на 3 мм надолу от ръба на окото. Това са симетрични точки.

Започнете да натискате много леко, като постепенно увеличавате. Правете кръгови движения първо по посока на часовниковата стрелка, а след това срещу нея. Продължителността е 10 секунди.

Второ упражнение при работа с компютър

Поставете палци върху симетрични точки, които са на 3 см от веждите до слепоочията. С огънати фаланги на показалеца масажирайте долния ръб на орбитата на окото за 10 секунди.

Трето упражнение при работа с компютър

Поставете показалците си на симетричните точки на 2 см под очите по линията от тяхното начало. Натиснете за 10 секунди и масажирайте леко.

Четвърто упражнение при работа с компютър

Намерете точки на задната част на главата, които са в пресечната точка на линията на косата и мускулите на шията. Масажирайте тези точки за 10 секунди.

Пето упражнение при работа с компютър

За да изпълните това упражнение, сложете дланите си (с изключение на палеца) на челото над очите. Правете кръгови движения от носа до веждите, надолу до бузите и отново до носа. Този масаж донякъде напомня за измиване. Направете около 10 такива движения, всеки път леко увеличавайки натиска. Тези упражнения са подходящи както за деца, така и за възрастни. Можете да ги правите през работни време, за по няколко минути и вечер на дивана във вашият дом.

Сподели:

Още новини от деня