пица

Как да отворите печеливша пицария

Българският пазар за обществено хранене се развива бързо и всяка пицария в повечето случаи е печеливша. Защо?

Пиците, спагетите и други асортименти от италианската кухня са на много достъпна цена. В днешно време пицариите са най-лесният, а понякога дори и по-евтин вариант за бърза храна, начин да се забавлявате с приятели или да празнувате. Пицариите дори догонват нивото на ресторантите, предлагайки детско меню, бизнес обяд, закуска, собствена печива, а в допълнение, повечето пица вериги имат изключителен дизайн. С една дума, пицарията е много популярно място за всеки жител на града. Ето защо отварянето на пицария е много изгодно и печелившо, въпреки че изисква усилия, време и пари. В тази статия ви предлагаме подробно ръководство за отваряне на пицария.

Всяка пицария започва с намиране на подходящо помещение.

По принцип във всяка точка на града една пицария може да генерира стабилен доход, тъй като е предназначена за широка аудитория от посетители. За целта се търси помещение под наем или покупка на първи етаж, хубаво е да има опция за маси навън. Това не е лесна задача, мястото трябва да е хубаво, да има поток от хора, но пък да не е прекалено шумно или прашно отвън. За тази цел е добре да се потърси агенция за недвижими имоти, която да улесни намирането на желаното място.

Ярки табели с подходяща цветова комбинация, слоган или мото, дори малка рекламна кампания – това са основните компоненти на промоцията на новата пицария.

Дизайнът също е важен момент за популярността на заведението. Трябва в самото помещение и отвън да има добър интериорен дизайн. Става дума за цветни чинии, дървени мебели, прозорци с необичайна форма, лампи, които да съответстват на тапетите, сухи цветя и билки и т.н. Важно е да има уют и комфорт. Не си струва да се слагат евтини мебели, те развалят общото внушение.

Необходимо е внимателно да се изготви проект за помещението в сградата и отвън.

Препоръчително е да се потърси помощ от квалифицирани архитекти и дизайнери. Те ще помогнат за правилно разпределение на площта на помещенията, тъй като пицарията се нуждае не само от основната зала, но и от склад, тоалетни за посетители и персонала, кухня, офис.

Преди да се отворите пицария, ще е хубаво да се потърси помощ от адвокат, в противен случай може да се забрави нещо и това ще донесе много проблеми. Наложително е да се изяснят доста моменти: дали тя не пречи на жителите на съседните къщи, дали сградата е исторически паметник, дали проектът на помещенията отговаря на установените стандарти. Отделно и много разрешителни е нужно да бъдат извадени.

Бизнес планът, който съдържа описание на всички основни етапи на отваряне на пицария, трябва да има финансов отчет, който включва всички разходи за пицарията до периода на изплащане. Става дума за разходите за помещенията (покупката / наемането, както и ремонта до ключ), интериорното оформление, закупуването на мебели, оборудването за кухнята и салона, суровините за готвене, заплатите за служителите, бензина за доставки на превозни средства и много, много други детайли.

Пицарията изисква специално оборудване, така че трябва да се закупи от надеждни доставчици, става дума за фирми, които са профилирани в това отношение.

Съвет: без помещение,  проект и стабилен финансов план трудно може да се стартира една пицария. Преценете всичко и успехът е гарантиран. А ако търсите помещение, позвънете сега и нашите брокери ще могат да ви помогнат.

Сподели: