Как да премахнем планината от пластмасови опаковки

Как да премахнем планината от пластмасови опаковки

В измисления град Емпауърленд слънцето и синьото небе са закрити от огромна планина от употребявани пластмасови бутилки и опаковки. Как жителите му могат отново да се радват на красотата на своето малко градче и да го превърнат в център с развити социални бизнеси обсъдиха ученици от АЕГ „Гео Милев“ – Русе и представители на Българо-румънска търговско-промишлена палата. Младите хора влязоха в ролите на социални предприемачи, комуникационни експерти и инвеститори като част от ролевите игри за обучение, създадени в рамките на проект EMPOWER – Инструменти за устойчивост на социалните предприятия, финансиран по програма Еразъм+.

С насоки от екипа на Палатата и техни учители, възпитаниците на гимназията разработиха и представиха иновативни идеи как непотребната и трупана с десетилетия пластмаса може да се рециклира и превърне в суровина за нови производства, облагородяване на градската среда или реклама на туристически продукти и услуги в Емпауърленд.

Българо-румънска палата е водещ партньор в проекта и заедно с организации от Кипър, Гърция, Ирландия, Италия и Португалия насочва младите предприемачи към устойчиво развитие на социални бизнеси като им предоставя специално създадени обучителни материали под формата на ролеви игри, базирани на реални житейски ситуации.

Сподели: