жена улица

Как да промените стила си? Практическо ръководство стъпка по стъпка

жена улица

Живеем в свят, в който модата играе съществена роля в живота на всички ни. Съществува широко вярване, че това, което носим, отразява кои сме, а в някои случаи и кои искаме да бъдем. Но ако напоследък не се чувствате вдъхновени от това, което крие гардеробът ви, ако тоалетите и обувките, които някога сте обичали, вече не изглеждат добре, считайте че е време за промяна на стила – кардинална при това! И ако се чудите как ще я осъществите, то сте попаднали на правилното място. Защото в това практическо ръководство стъпка по стъпка ще ви поведем по пътя на така жадуваната стилистична трансформация.

Как да промените стила си?

Вярвате или не, промяната на вашия стил може да бъде важна, за да поддържате външния си вид в съответствие с това къде се намирате в живота си. За щастие, обновяването на вашия стил не е толкова плашещо, колкото си мислите. Всъщност, стъпка по стъпка, намирането на вашия нов облик може да бъде удовлетворяващо и може би дори малко забавно.

Стъпка 1: Изберете своя стилова цел

Изберете стила, който едновременно ще отговори на желаните нужди и ще представлява новия вид външен вид, който искате да постигнете. За да дадете ясна насока на вашата нова стилова цел, бъдете възможно най-конкретни и описателни, когато си представяте естетиката, която искате. Изборът на модна муза може да бъде полезен инструмент при оформянето на вашия нов стил, така че потърсете хора, чийто стил ви вдъхновява и въплъщава това, което бихте искали да интегрирате в новия си външен вид. 

Стъпка 2: Категоризирайте

Втората стъпка към промяна на стила е категоризиране на дрехите и обувките на две купчини – „запази“ и „изхвърли“.

Стъпка 3: Променяйте плавно

Пълната промяна на стила е вълнуващо и забавно, но може да бъде и неудобно начинание, особено, ако до сега никога не сте го правили. За това осъществявайте желаните промени с бавно темпо.

Стъпка 4: Инвестирайте във висококачествени артикули

С развитието на технологиите се развива и модата. В днешно време е много по-лесно да купувате висококачествени дрехи и обувки, така че ако обмисляте как да обновите гардероба си, защо не инвестирате в нещо по-качествено и класическо като обувки на платформа естествена кожа, които не само ще освежат стила ви, но и ще ви служат дълго.

Стъпка 5: Актуализирайте остарелите стилове

Всеки класически стил се актуализира с нови силуети и цветове на всеки няколко години. Това е чудесна възможност и начин да смените някои от по-старите си артикули с по-нови стилове, които да отразяват свежия току-що актуализиран гардероб. Сменете старите ботуши с чифт чизми като тези тук https://obuvki.bg/c/damski/botushi-i-drugi/chizmi, сменете вталената тениска с овърсайз кройка. Просто намерете своя личен стил и актуализирайте детайлите, за да отговарят на днешните стандарти.

Кога трябва да актуализирате гардероба си?

Да знаете кога трябва да актуализирате гардероба си и да промените стила си може да бъде объркващо и различно за нуждите на всеки човек. Едни от най-честите причини за това включват: когато получите нова работа и имате дрескод, който се различава от това, което предлага гардеробът ви; когато дрехите и обувките ви са скъсани или износени; когато тялото ви вече не се чувства комфортно и уверено в това, което гардеробът ви предлага; не сте пазарували от години и чифт дамски или мъжки апрески на добър бранд от доверено място като Obuvki.bg би бил глътка модна свежест към зимния ви стил; когато вашият стил не ви отразява като личност.

Сподели: