мислещ човек залез

Как да се справим с разочарованието?

Време за прочитане: 2 мин.

Трябва да погледнете на разочарованието като част от живота…

Усещате бучка в гърлото си и ви е трудно да дишате?

Току-що изпитахте голямо разочарование и не знаете как да живеете? Но животът не спира. В разочарованието има и положителна страна. Научавате нещо от опита, осъзнавате грешките си и разбирате как да действате, така че да не се случи отново. Често трябва да променяме някои от нашите навици, поведение и начин на мислене. Например, да изоставим завишените очаквания, да спрем с илюзиите, с които заместваме реалния образ на човек. Рано или късно илюзиите ще бъдат разсеяни, а реалността, както казваме, идва при всеки.

И тогава има разочарование.

  1. Говорете за това как се чувствате. Най-добрият начин да станете по-силни е да говорите за това как се чувствате. Не само да споделяте своя опит с някого, но и да разкажете, да се отървете от емоциите си. И това помага да разберете по-добре чувствата, които бушуват в душата. Например, можете да осъзнаете, че имате погрешно схващане за определен човек.
  2. Какви уроци сме научили? Всяко преживяване, добро или лошо, ни прави по-зрели и помага да растем като разумни хора. Разочарованието – също. Следователно, ние не трябва да влизаме в ролята на жертвата, а да се поучим от този опит.
    Разбираме, че прекомерните очаквания в тази област често са неоправдани, че могат да бъдат сравнени с лотария. Понякога очакваме твърде много от другите. Ако не очакваме твърде много от определени хора, ще избегнем много разочарования и дори страдания.
  3. Да не губим вяра в хората. Този момент е най-труден, но най-важен. Трудно е да повярваш на някой, който може да те провали отново. Всички хора са различни и могат да се променят. Всяко лице може внезапно да започне да се държи по различен начин.
    Това често се случва. Проблемът е, че ние продължаваме да очакваме поведение от този човек, което бихме искали. Трябва да се опитаме да се отнасяме към хората с увереност, но също и да вземем предвид опита, който сме научили от общуването с тях. И не идеализирайте хората. Отворете очите си по-широко и не губете допир с реалността. Това е трудно, но е постижимо.

Разумно е да се радваме на настоящето в една връзка!

Често се наслаждаваме на мечтите за едно прекрасно бъдеще, като обръщаме малко внимание на хората, които ни радват в момента. Може би отдавна се разхождате в някакви илюзии. Сега е време да се върнете към реалността. Като цяло, разочарованието е съвсем нормално, то е част от училището на живота. Това ни помага да не повтаряме грешките си. И ни прави по-силни.

Сподели:

Още новини от деня