имоти русе стелаж

Как да съхраняваме дрехите си, ако нямаме гардероб

Може ли жилище без гардероб?

Оказва се, че понякога гардероб липсва. Ако нямате гардероб в апартамента си, не се притеснявайте. Днес ще Ви обясним как можете да организирате съхранението на дрехите си. Огромен брой хора живеят в големите градове и ,за съжаление, в малки апартаменти. Ограниченият брой квадратни метра не позволява да имат просторен гардероб, а понякога и обикновен. И тогава възниква логическият въпрос: как да се съхраняват дрехите? В края на краищата, нужно е да има ред! Това наистина е сериозен проблем. Но, не се отчайвайте. Има много оригинални идеи и прости опции, как да се организира съхранението на дрехи без гардероб.

Опитайте да приложите някои от нашите съвети на практика.

В края на краищата, разпръснатите дрехи в апартамента носят хаос и главоболие. И са показател за лоша организация. Така че днес решихме да споделим с Вас няколко начина да си направите „гардероб“ от други необичайни материали: бързо, просто и икономично. Освен това ще имате отлична възможност да индивидуализирате пространството в своя апартамент!

Първи вариант – ползвайте шкаф за дрехите си: така наистина имате добро решение.

Втори вариант – може да купите пластмасови контейнери (кутии). Те са евтини и лесно могат да бъдат украсени. Освен това са много удобни, много такива кутии имат колела, което означава, че може лесно да ги преместите от място на място.

Трети вариант: ако площта и формата на стаята, където искате да съхранявате дрехите, позволява (например има ниша), тогава можете да прикрепите метална тръба. Тя ще служи за закачалки за дрехи.

Четвърти вариант: ако имате две стълби, тогава това е прост и икономичен начин да направите гардероб. Просто сложете дървен рафт между стъпала (свързващи двете стълби). Вие ще получите място, за да си сложите обувките. И на върха прикрепете метална тръба, за да висят дрехите на закачалки. Както и в обикновен гардероб. Ако имате малка площ, важно е да покажете изобретателност. И в най-малкото пространство може да се създаде уют.

Ето още някои идеи и препоръки.

  1. Не се запасявайте, раздавайте дрехи, които вече не носите. Ако не сте много сантиментални и старите дрехи не са със специална стойност за Вас, трябва да се възползвате от правилото за периодично „почистване“. Просто се запитайте, имате ли нужда от това или онова нещо и се опитайте да си спомните кога сте го обличали за последен път. Излишните дрехи смело и без съжаление махнете от дома си.
  2. Променяйте гардероба си в зависимост от сезона през годината. Извадете всички дрехи, които няма да са необходими през следващите месеци. Ако има килер – в идеалния случай, ако не, просто го сложете на друго място, за да не търсите всеки ден правилното нещо сред онези, които „определено не са“.
  3. Групирайте дрехите си. Може да групирате дрехите, като ги разделите по категория. Първо – ризи и тениски, а след това пуловери, поли, ризи, рокли и накрая панталони. Или може да закачите дългите дрехи от едната страна, а от другата – късите.

Така с тези прости съвети ще си помогнете, ако нямате гардероб. Просто включете въображението си.

Сподели:

Още новини от деня