стари гуми

Как се рециклират стари гуми за дома?

Днес ще ви разкажем за 3 начина за използване на старите гуми. Те са много прости и практични. Рециклирането на стари гуми или просто казано да им дадем втори живот. е добър и много полезен начин да внесете разнообразие в дома си. Обикновено гумите от колата се изхвърлят. Но те могат да се ползват за други неща.

Мислили ли сте някога за това какво може да направите със старите гуми за дома си?

Наистина ще бъдете изненадани от нашите идеи за създаване на практични неща. Просто може да развихрите въображението си и ще видите как може да рециклирате старите гуми. Бъдете креативни и рециклирайте стари гуми!

  1. Направете си холна маса

Тази идея е много лесно да се реализира. Трябва просто да вземете стара гума и да я използвате като основа за масата. Отгоре поставете плот (например от дърво или стъкло), след което може да покриете готовата маса с други материали. Така ще имате  ново мебелно обзавеждане почти без пари.

  1. Детска люлка

Ако живеете извън града и имате вила с градина (с голямо дърво), тогава може да пресъздадете класическата версия за люлка, която вероятно сте виждали многократно в киното. Всъщност всичко е достатъчно просто – децата определено ще го оценят! Просто трябва да почистите добре гумата, да я боядисате в по-атрактивен цвят и да го окачите на дебел клон на дървото с яки въжета.

  1. Ползвайте старите си гуми за саксии и изграждане на оригинални цветни алеи

Друг начин да използвате гумите, които не ви трябват, е да ги направите на саксии.
Ако, например, искате да се засадите дръвче, трябва да сте сигурни, че ще устои на поривите на силен вятър или трябва да се предпази от косачката за трева. Добра идея е да засадите дърво и да сложите една или две гуми около него, така надеждно да го защитите по този начин. И с поливането няма да има никакви проблеми.

Ако превърнете старите гуми в саксии или цветни лехи, това също ще бъде отлично решение. В края на краищата, гумите са доста здрави за тази цел, и следователно лесно да издържат на натиска на почвата и кореновата система на растенията. Боядисайте преди това гумите във весели цветове. Може да си направите алеи за цветя от гуми, които са стари. Ефектът е чудесен за всяка градина. Време е да изпробвате нашите идеи!

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"