Регионална библиотека „Любен Каравелов“

Календарът на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе изобилства с културни събития през месец декември

Днес главният библиотекар Теодора Пейчева- Дянкова, запозна русенските медии с предстоящото за месец декември в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.

На 2 декември, събота от 10 до 16 часа клуб „Здраве“ има тема: „Събуждане“ 17 с водещи Красимир Гечев и Богомила Христова.

5 декември е Световния ден на доброволеца. От 15 до 17 часа предстоят прожекции на филми, посветени на дейността на Червения кръст. Организатор на събитието е Областният съвет на БЧК- Русе.

На 8 декември от 17,30 часа във фоайето ще се проведе лекция на тема: „За животните с любов. И не бъди безразличен!“ За втори път се провеждат тези срещи, касаещи вниманието на обществото и децата към безпризорните животни. Срещата с д-р Антония Кръстева и доброволци от Общинския приют за безстопанствени животни- Русе ще бъде с образователна насока в това отношение.

На 12 декември от 19 часа в Читалнята на втория етаж ще има среща с гост – лектор Емилия Въткова под надслов „Поведи промяната в Русе“. „Заедно в час“ се обръща към мотивираните и ангажирани хора, които вярват в своите способности, и че от тях зависи да променят бъдещето на децата си и обществото. Тук ще се говори за образование, предизвикателства и решения. Организатор на събитието е Фондация „Еконт“.

детски отдел библиотекаНа 21 декември от 17 часа ще бъде открита фотографска изложба, с надслов „Бащи и деца“, на Венелин и Ана – Мария Молнар в галерията.

Отново на 21 декември от 19 часа в читалнята на втория етаж ще се състои разговор „ Социалните мрежи: практически съвети за живота и бизнеса“, воден от Младен Борисов, специалист в сферата на дигиталния маркетинг. Организатор отново е фондация „Еконт“.

Бъдни Вечер и Нова година са празници, които най- вече радват малчуганите и децата. Затова забавните детски съботи ще са особено привлекателни от 1 до 25 декември.
Затова от 1 до 25 декември ще „ Отброяваме дните до Коледа“ с четене на по една приказна история от новата книга на ИК „Парнас“ – „Приказна книга за Коледа“в Детски отдел на РБ. *С предварителна заявка за групови посещения
На 2 декември от 11 часа, отново в Детски отдел ще прочетем заедно с… Формация за модерен балет с ръководител Деница Филева.
На 9 декември от 10,30 часа ще се състои Да прочетем заедно с… Даниел Йорданов – автор на книгата „Гъбеното езеро“.
Отново на 9 декември от 11 часа в Детски отдел ще се състои среща с Олег Филипов под надслов „ Да научим повече за духовите инструменти особено за тромпета“. Олег Филипов е ръководител на Детско-юношески духов оркестър и школа за духови инструменти към Общински детски център за култура и изкуство.
На 16 декември от 10,30 часа в читалнята на II етаж ще се състои Петата Коледна комикс работилница с водещ Стоян Стоянов.
На 18 декември от 17,30 часа в зала „Изкуство“ ще се състои награждаване на победителите от XIV-то Коледно състезание по информационни технологии на Центъра За Ученическо Техническо И Научно Творчество.
За повече информация следете публикациите в https://www.libruse.bg/ и във фейсбук профила на библиотеката https://www.facebook.com/Library.Ruse/

Сподели: