Калин Иванов положи клетва като нов народен представител от 19-и МИР - Русе

Калин Иванов положи клетва като нов народен представител от 19-и МИР – Русе

Единадесет нови депутати положиха клетва пред Народното събрание на мястото на избраните за министри в редовното правителство. Калин Иванов от листата на ПП „Продължаваме промяната“ в 19-и МИР – Русе положи клетва като нов народен представител. Той заема мястото в НС на министъра на транспорта Николай Събев, който допреди няколко дни също бе депутат.

Калин Иванов завършва висше образование във Великобритания, с две бакалавърски степени – Международни отношения и Политика. Магистратура (МВА) Бизнес администрация.

Той влиза в политиката от бизнеса, като две от фирмите му се занимават с инвестиционни, проектантски и инженерингови услуги, а третата с търговия. Работил е в големи компании с над 40 000 души. Преподава и на млади ИТ специалисти.

“Отраснал съм в Русе. Русе е много специално място за мен. Опитах се да работя в началото тук – беше доста трудно откъм изкачване и заплати. За това, като стечение на обстоятелствата, заминах за София. Моите приятели, които завършиха в Русе, също заминаха за София. Прибирам се в Русе, за да видя семейството си, всеки месец, поне един път. Сега, по време на пандемията, имам възможност да работя от вкъщи. Една от мечтите ми е да можем да се върнем, аз и приятелите ми, да живеем в Русе, да можем да взимаме нормални заплати и да имаме нормално поле за кариерно развитие. Специално мисля, че тук има отрасли, има заводи, в които могат да се привлекат още инвестиции. Мисля, че Русе е един добър град, в който можем да се развиваме”, допълва Иванов.

Сподели: