Калин Иванов ще бъде депутат от 19-ти МИР - Русе в 47-то Народно събрание

Калин Иванов ще бъде депутат от 19-ти МИР – Русе в 47-то Народно събрание

Калин Иванов ще бъде депутат от 19-ти многомандатен избирателен район -Русе в 47-то Народно събрание. Той ще влезе от листата на ПП „Продължаваме промяната“, където бе на четвърта позиция.

Това стана, след като днес депутатите утвърдиха предложения от Кирил Петков състав на Министерски съвет и водачът Николай Събев стана транспортен министър.

Иванов влиза в политиката от бизнеса, като две от фирмите му се занимават с инвестиционни, проектантски и инженерингови услуги, а третата с търговия. Калин Иванов завършва висше образование във Великобритания, с две бакалавърски степени – Международни отношения и Политика. Магистратура (MBA) Бизнес администрация.

Работил е в големи компании с над 40 000 души. Преподава и на млади ИТ специалисти.

“Отраснал съм в Русе. Русе е много специално място за мен. Опитах се да работя в началото тук – беше доста трудно откъм изкачване и заплати. За това, като стечение на обстоятелствата, заминах за София. Моите приятели, които завършиха в Русе, също заминаха за София. Прибирам се в Русе, за да видя семейството си, всеки месец, поне един път. Сега, по време на пандемията, имам възможност да работя от вкъщи. Една от мечтите ми е да можем да се върнем, аз и приятелите ми, да живеем в Русе, да можем да взимаме нормални заплати и да имаме нормално поле за кариерно развитие. Специално мисля, че тук има отрасли, има заводи, в които могат да се привлекат още инвестиции. Мисля, че Русе е един добър град, в който можем да се развиваме”, допълва Иванов.

Сподели: