Камен Донев ще гостува на 1 ноември в "ОЗК Арена" с лекция № 3 "За силата на словото"

Камен Донев ще гостува в Русе на 20 май по време на турне, посветено на 555-ото представление на „Лекция 1: За народното творчество“

Камен Донев започва турне, посветено на 555-ото представление на „Лекция 1: За народното творчество„, съобщават от Пловдивския театър.

На 8 април актьорът гостува във Варна, Дворец на културата и спорта, на 22 април – София, зала 1 на НДК , на 20 май – „Арена Русе„, 4 юни – Пловдив, Античен театър, и на 22 юни – Бургас.

„Камен Донев е взривил от смях десетки градове. Единственият артист, препълнил зала 1 на НДК над 30 пъти, и изиграл 6 спектакъла пред 12 000 души в „Арена Армеец“ (днес „Арена София“ – бел. ред). Любими реплики от представленията му се носят от уста на уста из цяла България и извън пределите й… като народно творчество. Със своето неповторимо чувство за хумор той успява да засегне както явления, за които можем да се гордеем като българи, така и проблеми, засягащи всички слоеве на обществото ни“, разказва от Пловдивския театър.  

„Безспорно най-високото постижение, което достига досега, е моноспектакълът „Възгледите на един учител за народното творчество„. От премиерата, която се състоя на 16 октомври 2007 година в Драматичен театър – Пловдив, до днес, спектакълът предстои да бъде изигран за 555-и път. Най-голямото признание за спектакъла са неговите 330 000 зрители – постижение, с което нито един български спектакъл в историята на театъра не може да се похвали“, допълват от театъра..

Сподели: