гугъл автомобил

Камерите на Google ще снимат в региона на Русе още от този месец, ще има и нови пешеходни снимки на улиците в града

Време за прочитане: < 1 мин.

От Google Карти и по-специално услугата Street View обявиха на официалния си сайт план за заснимане на няколко региона в България, сред които и Русе. Точни дати не се посочват, но времевия интервал е между август и октомври 2019 г. Колите идват от Румъния, където ще снимат до септември т.г.

Освен с познатите вече автомобили, из Русе ще се разхождат и хора с раници, които също правят 3D снимки на околните сгради, но вече на забранени за преминаване на коли места.

Раница на Google Maps Street View

Снимачната раница дава възможност на Street View да представя повече места по целия свят, които са недостъпни с автомобил, триколка, количка или снегомобил. Тази раница, която може да се носи на гръб, е снабдена със система от камери в горната си част, а преносимостта й позволява да се събират изображения, докато се преминава през тесни пространства или места, достъпни само пеша.

Първите снимки на Русе в Гугъл Стрийт Вю се появиха 2012 година, като някои от местата не са обхождани вече 7 години. По-късно също имаше спорадични посещения на колите в града.

Сподели:

Още новини от деня