Камерите отново показаха как младежи драскат в подлеза на Кръговото

Камерите отново показаха как младежи драскат в подлеза на Кръговото

Охранителните камери на Община Русе заснеха поредната вандалска проява, извършена от група тийнейджъри вчера вечерта в подлеза на Кръговото кръстовище при бул. „Скобелев“ и бул. „Липник“. Вижда се как извършителите драскат по една от стените на „Кръговото“. Тяхната самоличност предстои да бъде установена от органите на реда.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов редовно сезира писмено институциите, които отговарят за реда и сигурността в града – Областна дирекция на МВР и Първо и Второ РПУ, с цел установяване на нарушителите и предотвратяване на подобни прояви. „Настояваме за налагане на наказания за родителите на извършителите, както и за поемане на финансова отговорност, спрямо нанесените щети“, казва кметът.

Извършителите на предишните вандалски прояви са вече разкрити и те ще поемат пълна отговорност за действията си.

Община Русе отправя апел към гражданите да сигнализират, ако станат свидетели на нарушения, на имейл – mayor@ruse-bg.eu или на тел. 112. Призовават се гражданите, които разпознават извършителите от охранителните камери, да се обадят на Областна дирекция на МВР – Русе на тел. 082/ 882 91 или на СЗ „КООРС“ на тел. 0882 898 367. Анонимността на свидетелите е гарантирана.

Сподели:

Още новини от деня