Камионите, излизащи от Румъния, чакат по три часа на граничния пункт Гюргево-Русе заради ремонт на Дунав мост

Камионите, които излизат от Румъния през граничния пункт Гюргево-Русе, чакат по три часа за проверка на границата заради движението само в една лента по „Моста на дружбата“ заради ремонтни дейности от българската страна на моста, съобщава Аджерпрес.

„Трафикът е затруднен заради ремонтните дейности, които се извършват от българската страна на моста (…) Ремонтните дейности се извършват през деня, като през това време движението се осъществява само в една лента, а трафикът се направлява от пътни знаци и сигнализация“, заяви за Аджерпрес говорителят на Териториалния инспекторат на гранична полиция в Гюргево Ралука Стан.

Според Граничната полиция камионите, които излизат от Румъния през граничния пункт при Гюргево, чакат по 180 минути, а тези, които влизат в Румъния – по 40 минути. За леките автомобили времето за чакане на границата е 20 минути както в посока влизане, така и в посока излизане от Румъния.

Като се има предвид, че ремонтните дейности в българската част на моста ще продължат до 31 май 2024 г., Териториалният инспекторат на гранична полиция в Гюргево посочва, че е предприел всички мерки за осигуряването на безпрепятствен трафик през граничния пункт и същевременно препоръчва на участниците в движението да използват и други гранични пунктове с България.

Сподели: