Кампанията на „МЕДИКА КОР” за безплатни кардиологични прегледи продължава с нова дата

Поради засиления интерес към кампанията за безплатни профилактични прегледи на сърцето, Специализирана болница за активно лечение по кардиология „МЕДИКА КОР“ обявява още една дата за месеца – 28-ми август 2021 г. /събота/. Целта на инициативата е да се обхване по-широк кръг от нуждаещи се от Русе и съседните области, като им се предостави възможност да се погрижат за сърдечното си здраве, чрез  консултация със специалист.

Своевременният преглед предотвратява усложненията, които могат да настъпят от кардиологичните заболявания, а те са водеща причина за смъртност в световен мащаб. Препоръчително е мъжете на възраст над 45 години и жените на възраст над 50 години да се консултират с кардиолог поне веднъж годишно, а при завишен рисков профил и по-често.

Както е известно, прекараната COVID инфекция може да предизвика усложнения в работата на сърцето. Овладяването на последиците от тежкото вирусно заболяване също е заложено в целите на кампанията на „МЕДИКА КОР“.

Прегледите ще се извършват в диагностично-консултативния блок в сградата на „МЕДИКА РУСЕ” на 28.08.2021 г. /събота/ след предварително записване на регистратурата на болницата, намираща се на адрес гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ № 35 или на тел. 0876 830 230; 082 830 230.

Сподели: